keskiviikko 27. maaliskuuta 2013

Riemukukkaa ja Limeä

 Niin keväistä!
(Kilpailutyöni OE-ryhmässä nro 45)
Pähkäilin niin kauan tämän Riemukukka joustofroteen hankintaa, että todellakin meinasin jäädä ilman ( taisin olla viimeinen sai tätä). Onneksi en jäänyt. Ajattelin ruskeavalkoisen kankaan olevan tylsä, mutta limenvihreä raikastaa ilmettä kummasti. Tunikan kukat aplikoitu  samasta froteesta kuin housut.

 Tunika on SK 05/06 mekkokaavalla ommeltu ja housut sovellettu Joka tyypin kaavakirjan verkkarihousukaavasta. Limenvihreä frotee tilattu Fabriinasta. Froteecaprien lahkeisiin kokeilin Meandi -tyylistä kumilankarypytystä ja onnistui hyvin.
Saattaa hyvin olla, että tämä on tuleva vakkarivaatteeni. Ainakin tässä on lempivärini!

Aurinkoista pääsiäistä kaikille!

sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

Ohut neulemekko

Tummanruskea ohut neulemekko ommeltu Marimekon tehtaanmyymälästä hankitusta laskeutuvasta neuloksesta, jossa 30 % villaa. Mutta ei uskoisi! Yläosan tein kaksinkertaisena, jottei kuultaisi läpi. Kankaan pinnassa on hieman kiiltoa. Kaavava burda style  11/12 lepohetkimekko. Todella simppeli kaava ( kunhan vain ensin aukesi siitä viivaviidakosta) ja helppo ommella. Samaisessa lehdessä oli enemmänkin hyviä kaavoja, joita täytyy ehdottomasti kokeilla!


lauantai 23. maaliskuuta 2013

Mustaa ja pitsiä

Suuret oli tavoitteet tämän mekon suhteen. Halusin rennon, mutta siistin trikoomekon pitsisomistein. Helmaan pitsi istui hyvin, mutta kaula-aukko ja hihat olivatkin sitten kaikkea muuta kuin istuvat. Lopulta purin hihojen pitsisomisteet kokonaan pois. Eteen rintojen väliin piti tulla yksinkertainen kumilankarypytys. Ompelin sen kuitenkin aivan vinoon! Yritin purkaa, mutta edestakaisin junnattu kuminauha ei ihan noin vain ollutkaan purettavissa ohuesta trikoosta. Riski siihen, että saan vain aikaiseksi reiän mekkoon oli niin suuri, etten purkanut. Sen sijaan tein sellaisen virityksen, että täysmoka muuttuikin käyttökelpoiseen muotoon.
Helmasta sentään tuli kiva ja hyvänpituinen


torstai 21. maaliskuuta 2013

Rock!

Kitarapaita oli pakko tehdä meidän  rokkistaralle. Aplikaation valmistuttua ongelmaksi muodostuikin kankaanvalinta. Lopulta päädyin tähän yksiväriseen tummanharmaaseen pohjaan, jota piristin oranssinpunaisilla tähtihihoilla. Tarkoituksena oli tehdä alunperin turkoosinsävyinen paita, mutta ovathan nämä värit paljon rokimmat!

Kyllä kelpaa soitella!


maanantai 18. maaliskuuta 2013

Ihanan pirteää raitaa mulle!

Taas tuli käytyä Eurokankaan palalaareja tonkimassa. Tämä viskoositrikoo osui silmään kuin tilauksesta. Juuri jotakin tälläistä moniraitakangasta kun oli hakusessa. Ensimmäinen kokeiluni SK 05/2006 löytyvällä mekkokaavalla. Hyvä tuli!


lauantai 16. maaliskuuta 2013

Muovipussikassi ja ohje

Pitihän se minunkin testata muovipussikassin tekoa! Näin minä sen tein:

Leikkaa muovipussin kantokahvojen ja pussin pohjan sauma saksilla auki
Käytä avattua pussia sellaisenaan kaavana. Aseta pussi kaksinkertaisen kankaan päälle ja leikkaa muotoon
Itse jätin kankaan taitteen kahvojen päähän ( koska tein pussin yksinkertaisena, enkä halunnut käden alle saumaa)
Työ näyttää avattuna tältä
Tässä vaiheessa kanttasin suuaukon että kahvat

Käännä kassi nurjat puolet vastakkain ja ompele sivusaumat yhteen


Tämän jälkeen käännä molemmat reunat sisään symmetrisesti
Työ näyttää tältä
Ompele pohjasauma ja käännä työ oikein päin
Silitä muotoon ja VOILA!

Itse tikkasin vielä lopuksi kahvojen sisäreunat kevyesti yhteen, jotta pitivät muotonsa.
Ei muuta kuin rantakelejä odottamaan!







perjantai 15. maaliskuuta 2013

Froteinen Ompputunika

Nopea ompelus ennen töihin menoa. Omppufrotee kaapin uumenista, kaavan olen piirtänyt vanhan Metsolan tunikan mukaan.

torstai 14. maaliskuuta 2013

Onion 2034

Testissä itselleni uusi Onion 2034 kaava vesiputouskaula-aukolla. Käsittämättömän helppo ja nopea ommella! Alkuperäinen versio on pitkähihainen mekko, mutta tein siitä hihattoman tunikan ja kavensin helmaa.

sunnuntai 10. maaliskuuta 2013

WUH! ja pieni applikointiohje

Tilasin Lasten taikamaa sta tätä Liandlo koira trikoota. Näin heti kankaan nähtyäni ison koirankuvan rintamuksessa, joten siitä se ajatus sitten lähti!

Ensin piirsin halutun kuvan paperille
Jäljensin kuvion osiot peilikuvana Vlieseline kaksipuoliselle liimaharsolle, jonka toisella puolella on paperi.
Samanväriset osiot piirsin lähekkäin toisiaan.. Sen jälkeen silitin liimaharson halutun väriseen velouriin, niin että velourin nurjapuoli ja liimaharson harsopuoli olivat vastakkain. Silitin siis paperin päältä. Lopuksi leikkasin halutut kuviot irti.
Tässä valmiit osiot
Seuraavaksi poistin paperin muista paloista, paitsi alimmaiseksi jääneestä tähtitrikoosta. Tämä helpottaa huomattavasti paininjalan liikkuvuutta aplikointivaiheessa.

Asettelin osiot paikoilleen
Silitin kiinni. Ensimmäinen silitysraudanpainallus suoraan ylhäältä päin, etteivät osat liiku paikoiltaan. Paina hetki rautaa paikoillaan, ennenkuin aloitat varsinaisen silitysliikkeen.
Seuraavaksi aloitetaan ompelu. Itselläni on varmasti maailman yksinkertaisin ompelukone Brother X-20, jossa ei todellakaan pääse  ominaisuuksilla prassailemaan. Löytyy vain ompeleen leveyden- ja pituudensäätö.
Itse valitsin seuraavan säädön: leveys noin 3 ja pituus vajaa 1.


Sitten vain ompelemaan. Aplikoin tavallisella paininjalalla, joten pienimmät osiot tulee ommeltua lähes sokkona. Paininjalka kun peittää kaiken näkymän. Olen kysellyt  varsinaisen aplikointipaininjalan perään, mutta alkeelliseen koneeseeni ei sellaista saa. En näe kuitenkaan syytä vaihtaa konetta, joten näillä eväillä mennään!
Valmis kuvio näyttää siis lopulta tältä oikealtapuolelta
ja nurjaltapuolelta tältä
Poista vasta nyt loput paperista
Seuraavaksi silitä kuvio etukappaleeseen ja ompele kiinni ennen paidan kokoamista.

Lopputulos tässä
Loppukankaasta tein vielä perus t-paidan