lauantai 28. joulukuuta 2013

Swants ja ohje

 Menneen talvenlumia vai lunta, joka ei tänä vuonna  edes näytä saapuvan?
Joka tapauksessa pitihän se minunkin kokeilla näitä hirvittävän kauheita Swants villahousuja. Kai sitä jokaisen ajanhermolla olevan itseään kunnioittavan ompelijan pitää ainakin yhdet tehdä, jos ei muuten, niin kokemuksen vuoksi :)  Sijoitin kirpparilla 2,50 euroa tähän projektiin: itselleni miesten ohut villaneulepusero ja pojalle puuvillainen vähän paksumpi neule. Omia neuleita en raaskinut haaskata tähän kokeiluun.
Loppujen lopuksi näistä tulikin kivat. Omani tosin ovat ehkä vähän liian asialliset  alkuperäiseen ideaan verrattuna, mutta ovat ainakin käyttökelpoiset! Raidatkin kun sain kohdistettua melko hyvin, niin kyllä näitä tulee käytettyä. Itseasiassa villahousut ovat täysin aliarvostettuja, sillä nämähän ovat todella kivat päällä ja sopivan lämpimät muttei kuumat. Alkuperäinen idea ja swants tutorial täällä, mutta laitan loppuun vielä omani.Ja pojalle omat
Ohje:

Valise neuleet                                               
Leikkaa kaula-aukko neliön muotoiseksi. Jätä takaosa n. 10cm lyhyemmäksi kuin etuosa.
 
Yhdistä olkasaumat
Ompele olat yhteen n. 10 cm matkalta, eli 5cm olkasauman molemmin puolin. Kuvassa pystysauma on paidan alkuperäinen olkasauma, ja vaakaan menee juuri saumurilla ommeltu sauma
Työ näyttää nyt tältä

Sulje aukko siten, että "kolmion" yläkulma vedetään alas pitkää sivua vasten. Ompele kiinni.
Vedä housut jalkaan ja kursi ne oikeaan malliin hakaneulojen tai nuppineulojen avulla. ( Omani tein niin, että ompelin vain tuon haarasauman ( vanha olkasauma), puin villikset nurinpäin päälleni ja hakaneulojen avulla kokosin ne oikeaan malliin ).Viimeistele sauma nurjalta puolelta. Sen voi tehdä neuloen tai itse hurautin saumurilla. Lopuksi kavenna sivusaumat sopiviksi, etteivät putoa päältä!
Ja voilà!

10 kommenttia:

 1. Mulle ihan uusi tuttavuus, kiitos ohjeesta,

  VastaaPoista
 2. Taidanpa kipaista huomenna kirpparille neuleita etsimään, jotta saan toteutettua nämä minäkin. Hauskat!

  VastaaPoista
 3. Jee, swantsit! :) Mun swantsit on ollu kovassa käytössä, ihanan lämpöiset. Kiitos ohjeesta, voisin vinkata blogini lukijoille. Joku kyselikin suomenkielistä ohjetta.

  VastaaPoista
 4. Kivat :) Itse olen aikanani tehnyt haaremihousut miesten kauluspaidoista vähän samalla tyylillä.

  VastaaPoista
 5. Kiitos ohjeesta. Sopivanruman villapaidan etsiminen on työn ja tuskan takana ainaskin täällä Äänekoskella.

  VastaaPoista
 6. Hauskat villikset ja loistava toteutus! :)

  VastaaPoista
 7. Noi onkin tosi hauskat! Ei ku kokeilee itsekin.

  VastaaPoista