tiistai 16. syyskuuta 2014

Kehyskukkaro

Voi, sanonko mikä! Kehyskukkaro= murheenkryyni. Kyllä tuli kallis pussi. Tämä niin helpolta vaikuttava juttu osoittautui minulle ylitsepääsemättömän hankalaksi. Kolme kehystä lensi roskiin, kun niitä pihdeillä yritin puristaa kiinni. Niistä tuli aivan muodottomat. Kaksi valmista pussia meni pilalle, kun toissijaisena vaihtoehtona siirryin kuumaliimaan. Liimaa oli kaikkialla muualla kuin siellä missä piti, eikä pussi todellakaan pysynyt kehyksissä kiinni. No tuli nyt sitten pidettyä kolmisen viikkoa hermolepoa näistä hommista ennenkuin uskallauduin taas kokeilemaan. Pihdit ja kuumaliiman viskasin nurkkaan ja siirryin pikaliimaan. No tulihan sitä tälläkin kertaa sormet liimattua yhteen, mutta jonkin asteinen pussukka vihdoin valmistui.
Pussi on pieni, mutta sinne mahtuu sopivasti ruokista tai vapaapäivän puistoreissua varten kännykkä, avaimet ja pankkikortti. Kehyskukkarossa on myös metallinen olkahihna.

6 kommenttia:

 1. Jaan tuskasi - kokemusta on, mutta onnistunutta pussukkaa ei ole.
  Sinun pussukkasi on kaunis ja onnistunut. Onneksi olkoon!

  VastaaPoista
 2. Kaunis pussukka. Minulla kehykset vielä odottelee "aikoja parempia".. Uskaltaakohan niihin koskeakaan? ;)

  VastaaPoista
 3. Tiedän tunteen, nauroin tätä lukiessa, kun tuntui niin samalta! :D Jotain valmista sain minäkin aikaiseksi, mutta kamalien ärräpäiden jälkeen. Pussini ei edes aukea täysin auki! Sinun pussukkasi on tosi nätti! Ehkäpä pienen tauon jälkeen uskallan kokeilla taas.. :)

  VastaaPoista
 4. Kovin kaunishan tuo sinun pussukkasi on ja tosi kiva kangas! Joskus käy kyllä niin, että kaupasta saisi paljon halvemmalla kuin itse tehden, mutta se olisi liian helppoa :)

  Kävin itse Taitotalon pussukkakurssin ja siellä tehtiin niin, että tekstiililiimalla ( Gütermann ) vaan liimattiin kehys kiinni. Epäilin erittäin paljon sen liimauksen pysyvyyttä ja olin valmistautunut jo vasaroimaan kehyksen kiinni.
  Opella oli olkalaukku, jota oli käyttänyt monta kuukautta ja siinäkin kehys oli pysynyt mallikkaasti kiinni ja laukussa oli kuitenkin painoa.

  Eli tekstiililiimalla onnistuu, ei tarvi muuta. Tarkkaa puuhaa se liimaaminen tietty on, kiel keskellä suuta saa ährätä ja aina tursuaa jostain liimaa yli, mutta asetonilla ylimääräiset liimat pois ja kehyksestä liiman kuivuttua vaikka kynnellä rapsuttaen ja jos ei kynnet kestä niin vaikka juustohöylällä :)

  VastaaPoista
 5. Voisitko esitellä kukkarosta sen osan, joka jää kehyskukkaron "kulmiin" tai nurkkiin, tuossa avautumiskulmassa? Onko siellä siis liimaamaton kolonen, jos vedät kankaan poimun suoraksi, vai onko kangas tuonne kulmaan asti tiiviisti liimattu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hei! kuvaa en tähän hätään saa lisättyä, mutta tuossa "taitekohdassa" ei ole liimaa, vaan siinä tosiaan on aukko. Kehysmalli ei anna oikeastaan edes mahdollisuutta aukottomaan vaihtoehtoon.

   Poista