perjantai 13. maaliskuuta 2015

Make Bra


Vietin naistenpäivän viikonloppua Viikissa Make Bra -kurssilla. Suhtauduin hieman epäilevästi että pärjäänkö kurssilla ja onko tuollainen näpertäminen ollenkaan minua varten. Normaalisti kun ompelen kaiken aina kaasu pohjassa ja  nyt vaadittiin huolellisuutta ja rauhallisempaa otetta. Alku lähti hyvin liikkeelle, mutta päivän edetessä vastoinkäymisiä alkoi tulla eteen. Purin, korjasin, purin korjasin. Hermo siinä meinasi mennä, mutta hillitsin itseni. Kotioloissa olisi ilmoille päässyt hävyttömän monta veeässää ja kyynel tai pari olisi poskelle vierähtänyt. Julkisentilan paineessa säilytin kuitenkin malttini ja pidin suuni supussa, vaikka opettaja sanoikin että saa kiroilla, jos siltä tuntuu! Haastetta toi toisen kupin kaavamuokkaus, usean eri materiaalin ja värien yhdistelmä. Kuppien kokoamisvaiheessa symmetrinen lopputulos oli lähes mahdoton ainakin minun taidoilla.  Lauantaina kotiin päästyäni olin aivan puhki ja ajattelin, että nyt meni kyllä koko kurssiraha ihan hukkaan. Menin nukkumaan 21.15.......
Sunnuntaina lähdin pää pystyssä kohti uusia vastoinkäymisiä. Tunnin verran takkusin liivien kanssa, kunnes luovutin ja aloitin opettajan kannustamana homman puhtaalta pöydältä ihan alusta. Jätin kaavamuokkauksen tekemättä ja johan sujui ja nopeasti! Homma alkoi toimia kuin rasvattu ja työ eteni huimaa vauhtia. Jonkin ajan kuluttua tajusin, että olin saanut muun ryhmän kiinni ja todellakin olin saamassa valmiit liivit kotiin! Aivan mahtavaa!!!

Kurssin parasta antia oli ehdottomasti oppia taas jotain uutta (mitä lupasinkin itselleni vuodenvaihteessa) sekä tutustua muihin Savalaisiin, hengenheimolaisiin! Suosittelen lämpimästi!
Nyt on liivitehdas käynnissä. Aloitin kotioloissa nyt näillä pääkallorintsikoilla, työn alla yhdet ja kahdet liivit jo suunnitteilla. Niistä sitten myöhemmin lisää! Ajattelin, että on parasta tehdä näitä nyt ainakin muutamat heti perään, että opit jäävät paremmin mieleen.

Jos kurssille ei pääse itse osallistumaan, tarvikkeet ja ohjeet omatoimiseen työskentelyyn löytyvät TÄÄLTÄ.  Itse olin kyllä ehdottomasti kurssintarpeessa. PLUSSAA: Kaikki työvaiheet tehtiin ompelukoneella, joten saumurihuollon ajaksi oivallista ompelupuuhaa ilman vieroitusoireita!


5 kommenttia:

 1. Wau, mitkä rintsikat! Laittaisin heti ylleni! Jotenkin en ole koskaan ymmärtänyt, miksi suurin osa rintsikoista on tosi ankeaa kuosia. Nämä olisivat minulle sopivammat!

  VastaaPoista
 2. Hups, eka kommentti taisi kadota:) No uudestaan: Todella hienot liivit, wau! Ekaa kertaa blogiasi luen ja vilkaisin myös tuon oikotie onneen postauksen. Sulla on tosi kiva blogi, joten jäänpä lukijaksi:)

  VastaaPoista
 3. Vau miten upeat nämä on ja sinähän taisit käydä hakemassa lisää tarvikkeita, kun me olimme kurssilla? Minäkin purin lähes yhtä paljon kuin ompelin...

  VastaaPoista
 4. Millaisista materiaaleista teidän kurssilaiset teki noita liivejä? Pitääkö olla venyvä matsku vai käykö esim ihan perus puuvilla?

  VastaaPoista