torstai 7. marraskuuta 2013

Köyhän miehen oscaritPikkujoulukausi lähestyy ja meidän työpaikalla teema on tänä vuonna Oscar gaala. Iltapukujuhlia kun en harrasta, niin valmiiksi vaatetta ei  kaapista löytynyt.  Jatkokäyttö juhlamekolle on myös enemmän kuin epätodennäköistä, joten ihan hirveästi en ollut valmis satsaamaan. Niinpä kurkkasin taas EK:n palalaariin, josko sieltä vastaus löytyisi. Mustaa lähdin hakemaan (yllätys, yllätys), mutta kun tämä vaalean oliivinvärinen kangas osui silmään, niin suunnitelmat muuttuivat. Kangas on aavistuksen joustavaa ja siinä hopeanväristä kimallekuviointia. Mieleen tuli heti, että tämän voi sitten jälkikäteen repiä atomeiksi ja tehdä vaikka pojalle krokotiilipuvun! Kierrätys kunniaan!!!
Täyspitkä mekko ei kertakaikkiaan sovi vartalolleni ( näyttäisin Oscar-patsaalta itseltään...), joten pieniä myönnytyksiä oli tehtävä. Nostin siis helmaa toispuoleisesti framilonin avulla. Ompelin sen TODELLA kireälle. Rypytyksen tein myös toiseen sivusaumaan, mutta lyhyemmälle matkalle ja löysemmällä. Sitämyöten helma nousikin melkoisesti.
Lähdin muovaamaan mekkoa tissiksen yläosan pohjalta, mutta nyt on muokattu ja sovellettu todella rankalla kädellä. Etukappaleet tein mm. todella isoina ja rypytin ne olalta että rinnan alta framilonilla. Kaula-aukon reunaa ei tarvinnut kantata. koska rypytyksen vuoksi reuna kääntyy itsestään sisäänpäin. En piirtänyt kaavaa vaan leikkelin vapaalla kädellä ja fiiliksen mukaan. Kangaspala oli nimittäin sen verran edullista ( 9,80e), että uskalsin ottaa riskin.
Empirelinjaan askartelin tuollaisen rypytetyn kaitaleen ryhtiä antamaan.
Lisävarusteena vielä kirppikseltä 50 sentillä hankittu karvakaulus. Pienet lenkit sallivat helpon kiinnityksen/irrotuksen, joten fiilispohjalla mennään!
Rattoisaa juhla-aikaa kaikille!

3 kommenttia:

  1. Mahtavaa! Tällainen luovuus multa puuttuu kokonaan.

    VastaaPoista
  2. VAU...tosi hieno!pitääpä itsekin käydä kaapilla jos vaikka tekis pikkujoulumekon.. ;)

    VastaaPoista