lauantai 1. maaliskuuta 2014

Sammakko se loikki... Part 1

Aloitetaan maaliskuu pirteissä merkeissä. Ilmassa on jo niin vahvasti kevääntuntua, että teki mieli ommella jotain, mistä tulee hyvälle mielelle.
Tässä on viimeaikoina alkanut vaivaamaan kuosiähky/kyllästys. Vaikka uusia kankaita tulee kauppoihin koko ajan, niin ei vaan iske. Joko ne toistaa niin itseään tai ovat vain auttamattoman tylsiä tai liian retroja.Voihan se toki olla, että olen vaan yksinkertaisesti parantumassa pahimmasta kangasmaniasta :)
Kangasvarastokin on käynyt läpi melkoisen tuuletuksen ja olen myynyt pois lähes kaikki kauan marinoidut kankaat, erityisesti retrot. Retro on so last season jyrättyään melkein kymmenen vuotta!
Uutta kangasinnostusta odotellessa päätin palata juurilleni, eli applikointiin. Alunperin kun koko ompelu ja lastenvaateinnostukseni lähti liikkeelle pari vuotta sitten ihanista applikoiduista vaatteista. Erityinen kiitos tästä innostuksesta kuuluu  silloisen Ruttu-Nutun nykyisen Muttaralla blogin Annikalle.
Jospa vielä omistaisin ompelukoneen, jolla applikointi onnistuisi kuin rasvattu. Ei katkeilisi jatkuvasti langat, ei tulisi koko ajan hyppytikkiä tai alalangat eivät menisi jatkuvasti solmuun eikä koneeni "söisi" kangasta sisäänsä, niin tämä olisi todella kivaa ja kiitollista hommaa!
Nämä housut ovat ommeltu kaikkineen joustofroteesta. Lopputulos on niin kiva ja pirteä, vaikka itse sanonkin, että väkisinkin tulee hyvälle mielelle. Toisen lahkeen raidoituksen laitoin aavistuksen vinoon, jotta ilmettä tulisi vielä enemmän. Jatkosunnitelmia on asun täydentämiseksi........

6 kommenttia:

 1. Keväisen pirtsakat housut ja hieno applikaatio! Minusta on nykyään tullut superlaiska noiden applikointihommien suhteen. On jotenkin helpompaa tarttua kiinni saksien kanssa silitysarkkeihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Itse ainakin toistaiseksi vielä vierastan silitysarkkeja. Mutta voihan se olla että niille vielä lämpenen :)

   Poista
 2. Hauskat pöksyt - varmasti mieluiset Pojalle. :)

  VastaaPoista
 3. Tosi päheet housut! Mahtava yhdistely!

  VastaaPoista
 4. Hieno applikaatio, kauniit raikkaat värit :)

  VastaaPoista