perjantai 8. tammikuuta 2016

May the force be with me

Nyt on meidän kodissa koittanut aika, kun äidin tekemille vaatteille alkaa olla jo kovat kriteerit. Kuviollisille kankaille voipi sanoa jo melkein poikkeuksetta hei hei ja värirajoitinkin on päällä. Ompelu käy siis päivä päivältä haastavammaksi, jottei tuotokset jäisi kokonaan käyttämättä. Oma ompeluinto on kuitenkin vielä voimakkaasti päällä, joten tasapainoilu tämän uuden tilanteen kanssa on haastavaa. Kaiken pitäisi olla vain urheiluvaatetta, mutta kyllä sitä voisi mielestäni muutakin käyttää!
May the force be with me......

No Star Wars fanille varmasti uppoaa kaikki siihen liittyvä. Perus ranglanpaitaan kirjoitin kangastusseilla tekstin. Juu-u luulisi, että on helppo juttu, mutta eipä ollut ainakaan minulle. Kokemuksen jälkeen en voi kuin ihmetellä ja ihailla, miten toiset tekevät tusseilla mitä hienoimpia kuviota kankaalle. Eihän tästä meinannut tulla yhtään mitään, pelkkää suttua! Ja voin kertoa, että puseroa ei kestä lähempää tarkastelua tuhannen korjauksen jälkeenkään. Ehkä tähänkin on olemassa jokin oikeanlainen tekniikka, joka ei ole vain päässyt tietoisuuteeni, mutta kyllä nyt tussit ja liidut saavat jäädä hamaan unholaan.


Kyllä on teksti niin tuhruinen, että ihan hävettää, mutta paitaa ainakin käytetään!

3 kommenttia:

  1. Meilläkin kymppiveelle iskee parhaiten urheilutyyli. Mutta onneksi siihenkin sarjaan löytyy ommeltavaa. Minä jaan kanssasi tuskan tusseista ja liiduista. Miten joku osaa? Mulla kangas venyy tussien alla ja kuviot liiraavat sen mukaisesti sinne sun tänne. Mitenkähän sitä oikeasti pitäisi tussittaa, että esim. trikoolle onnistuisi? Suttuisuus ei kyllä näy kuvista.

    VastaaPoista
  2. Hyvälle näyttää paita, enkä minäkään näistä kuvista mitään suttaisuutta näe. Tussien käytössä mulla parhaiten auttaa kankaan teippaus jollekin pahville, hieman pingottaen niin ei juokse kangas tussin alla. Joku oli kai kokeillut ihan liimasuihkeella kankaan kiinnitystä pahviin ja sitten vaan pesu, mutta en tiedä mistä moisia liimoja saa tai miten hyvin toimii.

    VastaaPoista
  3. Miten olisi sabluunan leikkaaminen ja kangasvärin töpötteleminen sienellä sabluunan läpi? :) Kertakäyttöisiin kuvioihin kontaktimuovi on aika näppärä.

    VastaaPoista