torstai 22. elokuuta 2013

Hui, lohikäärmeitä!Tämän kertaisen hupparin materiaalina oli Majapuun keltainen lohikäärmeneulos. Huppari on kauttaaltaan vuoritettu. Työn aloittaminen viivästyi, sillä en löytänyt miellyttävää vuorikangasta. Luulin kangasta tilatessani, että keltainen olisi lämpimämmän sävyinen, mutta olikin tuollainen kylmän keltainen. Niinpä kaikki kotoa löydetyt sekä vartavasten tähän takkiin tilatut vuorikankaat olivat ihan väärän värisiä. Onnenpotku sattui kohdalle sitten Marimekon kilotrikoita kaivaessa, kun joukosta löytyi yksi isompi pala harmaakeltaraidallista trikoota.


Kaavana joku aikapäiviä sitten Ottobre -lehdestä jäljennetty hupparitakin kaava. Samalla mallilla olen tehnyt enemmänkin. Koko 116cm.
Eteen tein vielä nepparilla suljettavan taskun pikkuaarteita tai vaikka kännykkää varten ( mikäli semmoinen pojalle hankitaan).  Taskun sovittelin niin, että kuviokohdistus osuisi mahdollisimman hyvin paikoilleen. Koko on sen verran reilu, että toivottavasti mahtuu vielä vuoden kuluttua!


Ja uskomatonta, mutta totta! Vetoketjun ompelu onnistui ENSIMMÄISELLÄ kerralla!!! Ei edes kupruile, vaikka ompelin ilman tukikangasta! Todennäköisesti tämä oli kuitenkin ensimmäinen ja viimeinen kerta tälläisen onnen kohdatessa.... :) Harmaa tai keltainen vetoketju olisi ollut kivempin, mutta en jaksanut odotella seuraavaan päivää, joten laitoin kotoa löytyvän mustan. En myöskään lähde enää leikkimään onnellani ja vaihtamaan myöhemmin toiseen, sillä operaatio päätyisi todennäköisimmin itkuun ja SUUREEN  katumukseen. Näillä siis mennään....


.


2 kommenttia:

  1. Hyvännäköinen huppari! Vinkkaahan jos muistat lehden numeroa taikka ehkes vuotta, tarve hyvälle perushupparikaavalle jota ei liiemmin tarvitse muokkailla olisi suuri, juurikin koossa 110/116 :)

    VastaaPoista
  2. Hei! Ottobre 6/11 malli nro 15 on hyvä lähtökohta. Lisää vain vähän pituutta :)

    VastaaPoista