keskiviikko 29. heinäkuuta 2015

Welcome Wilson!

Retronukkekuume on päällä. Nyt jo hyvin lyhyen ajan sisällä väsäsin toisen, tällä kertaa adoptiolapsen Wilsonin. Tämä pikkuherra (1970-luvun heikkopeikoksikin luultu) syntyi 22.7.15 ja painaa 628g. Viikko sitten syntyneellä  Peetulla on hetkeksi seuraa veljestään, mutta Wilsonia odottaa   jo uusi koti Saksassa, kunhan paperi- ja kuljetusasiat saadaan kuntoon.

Tästä tuli ehkä vielä suloisempin kuin ensimmäisestä versiosta, joten toivotavasti Wilson on tulevan äitinsä mieleen!
Metsolan popup-myymälän tarjouksesta löytyi mitä retroin kukkabody. Se oli kertakaikkiaan ihan pakko ostaa! Se sopii nukelle niin hyvin :)
Loppuun laitan nyt lupaamani ompeluohjeet niille, jotka Ompeluelämää-ryhmän kautta kaavarinkiin tulivat.
Osat:  1a niska, 1b tukka, 1c kasvot, silmät, nenä
           2a kasvot ja poski   2b sivutukka
           3 korvat
           4 selkä
           5 vatsa ja napa
           6 kädet
           7 jalat
           8 jalkapohjat
           9 pippeli
Kaikkiin osiin tulee lisätä noin 1cm:n saumanvarat.

Ompele jalat, kädet ja korvat kaksinkertaisiksi. Jätä kiinnitysreuna avoimeksi kääntöä ja täyttöä varten. Ompele kämmeniin kaavanmukaiset sisäänotot. Ompele jalkojen saumat merkiviivoihin saakka. Harsi tai kiinnitä neuloin jalkapohjat paikoilleen ja ompele. Jos aiot ommella sormet ja vapaat käsin, täytä rajat täytteellä kokonaan. Jos haluat ommella ne koneella, täytä ensin vain kämmenet sekä jalkapöydät ja ompele sormet ja varpaat ennen lopputäyttöä, Raajat on hyvä täyttää kunnolla, sillä mitä enemmän täytettä niissä on, sitä helpompi varsinkin jalkoja on muotoilla oikean näköisiksi. Alkuvaiheessa ne näyttävät todella epämuodostuneilta, mutta älä luovuta! Kyllä ne siitä muotoutuvat :Huomioi, että täytön jälkeen jalat muotouvat automaattisesti vasemmaksi ja oikeaksi jalaksi. Mikäli haluat tehdä isovarpaasta isomman kuin muista, mallaa ensiksi kumpi jalka on kyseessä :)


Täytä korvat ja ompele kaavanmukaisesti. Ompele pippeli ja täytä kapea osa, Ompele kaavanmukaisesti molemmat poikkiompeleet, täytä isompi osa ja ompele täyttöaukko kiinni.

Ompele vatsakappaleet yhteen ja yhdistä selkäosaan siten, että täyttöaukko jää kaulaan. Täytä vatsa. Jos haluat nukkeen oikean vauvan painoa, piilota vanun sisälle kivi. Itse laitoin nurkinkokoisen pyöreälinjaisen kiven, joka pihalta sattui löytymään. Kiinnitä napa. Voit joko päällystää kankaalla napin tai itse ompelin kankaasta kaksinkertaisen ympyrän oikeat puolet vastakkain, tein toiselle puolelle aukileikkauksen, täytin ja muotoilin paikoilleen. Samanlaisen tein myös nenäksi.
Taita pippeli kaksinkerroin ompeleita pitkin ja kiinnitä paikoilleen. Jos haluat, ompele pyllyyn kaavanmukainen peppuvako.

PÄÄ: ompele 1a+1b+1c yhteen. Jos teet kolmessa osassa, lisää runsaammat saumanvarat. Voit myös leikata yhtenäisen, kaavanmukaisen pääkappaleen ja ommella tukan siihen päälle paikoillee, kuten itse teen poskiosissa työtä helpottamaan.
Jos tikkaat tukan alukankaaseen kiinni, kannattaa se ommella tiheällä tikillä mahdollisimmin lähelta reunaa, samalla siirtämällä sormella "tukkaa" pois ompeleen alta, jotta hiukset laskeutuisivat nätisti poskelle. Ompelun jälkeen hiuksia voi vielä nyppiä ompeleen alta vapaaksi.
Ompele silmät ja nenä paikoilleen. Tutin voi laittaa ommellen tai kangasliimalla paikoillee. Jos haluat aidon tuttisuun, harsi sitä varten kankaan oikealle puolelle 3x3cm kangastilkku.Ompele pyöreä suuaukko. Leikkaa suun keskus auki ja työnnä tilkku aukosta nurjalle. Ompele tilkusta nurjalle puolelle pienipussi.
Yhdistä päälaki poskiosiin ja tarkista, että hiusraja jatkuu yhtenäisenä. Alkuperäisessä kaavassa pääosassa on parin sentin mittavirhe, joten päälaen tukkaosaa täytyy jatkaa pari senttiä kaavaa pidemmäksi! Täytä pää ja ompele korvat paikoilleen.
Ompele pää ja raajat keskivartaloon ja voilà! Nukke on valmis!!

4 kommenttia:

  1. Kumpikin nukke niin valloittavan ihania:) hauskat postaukset:D

    VastaaPoista
  2. On kyllä todella ihania molemmat! Mistähän saisi kaavat? Tekisi niin mieli itsekin ommella!

    VastaaPoista