perjantai 12. joulukuuta 2014

Daisy


 Juu, tiedetään: jouluista tässä vaiheessa vuotta pitäisi tehdä. Mutta kun musta joulu  tässä uhkaa, niin tehdään ympäristöön sopiva juhlamekko. Ja kohtahan se kevätkin jo on!
 Tämä mekko matkaa maailmalle lahjaksi ystäväni tyttärelle, joten mallina sijaistaa ihana äidin kultapoika, joka on valmis ainakin näin joulun alla auttamaan äitiä hädässä. Lelulaatikosta löytynyt Ikean kukkahattu mätsäsi tähän kuvausrekvisiitaksi kuin  nenä päähän. Se ei ollut inspiraation lähteenä, vaan osui silmiin juuri oikeaan aikaan.  Ehkä se on kuitenkin alitajuisesti kummitellut mielessäni, kun kuo kukka on lähes identtinen :)
 Kauluskokeilu ei ollut ihan niin helppo ommella kuin ajattelin. Siistimmän siitä saisi, kun vähän jaksaisi keskittyä enemmän. Tämä tuli hurautettua kiirellä aamulla ennen töihinlähtöä.
 Materiaalit ovat velouria kauluksen kukkareunusta lukuunottamatta, joka on froteeta.

 Kaulus ei todellakaan ole täydellinen, mutta välttäähän tuo.
 Mikäli olisin ommelut vain omaan mieleeni, niin olisin jättänyt nuo blingblingit pois. Nyt kun kuitenkin mennään riskialueella pinkkiä ja kimallusta rakastavan tyttösen miellyttämisessä, niin mustan pahaa laimennetaan kimalluksella. Nämä ovat niittejä, joten pitäisi kestää paremmin pesuissakin. Applikaation kukan terälehdet olivat ensin täysin irrallaan, mutta kiinnitin ne sitten kuitenkin osittain strasseilla, ettei ylimmät lehdet lurpattaisi niin paljon.

3 kommenttia:

 1. Kivaa tyttömäisyyttä tuovat nuo bling-blingit muuten tummaan vaatteeseen. :)
  Siistiltähän tuo kaulus näyttää ja muutenkin kiva idea tuollainen piparkakkureuna.

  VastaaPoista
 2. Vitsit kun ihailen ompelutaitoasi! Minulla oli ennen ompelutaitoisen ystäväni kanssa hyvä diili: minä piirsin mallin ja ostin kankaat. Hän ompeli ja loppurulos oli aina upea. Itse en osaa vaikka yritystä on ollut;)

  VastaaPoista
 3. Voi miten hieno idea ja loistava toteutus! Ja ihana että poikanen suostuu malliksi mekoillekin :) Tykkään!!

  VastaaPoista