torstai 10. joulukuuta 2015

Höyhenunelmia
 HUOM! Postauksen lopussa kangasarvonta!!!! 10.-19.12.2015
Kesällä asuntomessuilla näin aivan ihanan höyhenlampun. Kotiin päästyäni sitten surffailin netissä ja löysinkin kyseisen Vita Eos -designvalaisimen. Hinta oli 300-400 euroa siinä kokoluokassa, jota himoitsin. Aika paljon siis. Täytyi siis mennä taas DIY -linjalle. Luulin, että maailma on täynnä riisipaperivalaisimia, jonka pohjalle lamppu rakennetaan. Vaan taitaapa nuo olla jo häviävä luonnonvara tässä maassa. Halkaisijaltaan 40cm kokoisia löysin, mutta siihen se sitten jäi. Varma nakki Ikeakaan ei myy enää pyöreää valaisinta isompana kuin 45cm. Lopulta löysin Kärkkäisen verkkokaupasta halkaisijaltaan 60cm:n lampun ja siten ryhdyinkin metsästämään höyheniä. Aidossa lampussa on käytetty hanhenhöyheniä, joten niitä siis! Päivän metsästyksen jälkeen löysin Piiku.eu , josta sai tilattua hanhenhöyheniä 100g:n pusseissa. Projektiin tilaisin 200g, jotka eivät sitten työn edetessä todellakaan riittäneet ja tilasin kaksi pussia lisää. Pussissa optimaalisia n. 10 cm pitkiä höyheniä oli suunnilleen puolet. Liian pienet tai isot jäivätkin sitten talteen jotakin toista projektia varten.

 Halusin, että lampusta tulisi mahdollisimman pöyhkeä, jolloin lampun koko myös kasvaisi. Aloitin höyhenien liimauksen "pohjasta" siten, että ne kaareutuivat ulospäin, kupera puoli lamppuun päin. Liimasin jokaisen höyhenin yksitellen liimapyssyllä. Käytössä oli järeä  (rakennustarvike)liimapyssy  ja n. 20cm pitkiä kuumaliimatuubeja projektiin hupeni n. 15 kpl. Isoimpia sulkia liimasin jonkin verran poikittain antamaan tukea. Niihin pystyi myös laittamaan pienempiä höyheniä kiinni. Kun homman aloittaa, kannattaa lamppu "istuttaa" johonkin, mikä pitää sen paikallaa. Liimauksesta ei tule mitään, jos pallo ei pysy paikoillaan. Itse asetin lampun neliönmalliseen laatikkoon, mutta myös perusämpäri sopii tarkoitukseen vähän pienempää lamppua tehdessä.
 Höyhenpussissa on  jonkin verran valkoisten lisäksi myös ruskeita höyheniä. Itse ihastuin niihin ikihyviksi ja käytin joka ikisin pussista löytyneen lamppuun. Ne lisäävät pehmeyttä ja luonnollisuutta entisestään. Täysin valkoinen olisi ollut meidän kotiin liian kliininen. Tein lamppua 3 päivää, yhteensä noin 12-15 tuntia, joka on minunlaiselle nopeasti hyvä tulee-ihmiselle melkoinen hermojenhallintakurssi. Lopputulemana 9 kivuliasta palovammaa käsissä että jaloissa, mutta lopputulos todellakin palkitsee.  Kokonaiskustannus (tarvikkeet postikuluineen ) olivat n.70e. Hintaan ei ole laskettu liimapyssyä tai kuumaliimatuubeja, koska ne olivat omasta takaa ja itse en niihin hankintahetkellä aikoinaan sijoittanut rahaa.
 Onhan tuo valmis lamppu melkoinen pölynkerääjä, mutta sen saa näppärästi puhdistettua hiustenkuivaajalla puhaltamalla.
 Lamppu pääsi komeilemaan makuuhuoneen kattoon, joten iltaisin voi vaipua uneliaille  höyhenmaille.
 Vaikka lampun valmistuttua olin täysin vakuuttunut, etten ihan heti ryhdy moiseen urakkaan uudestaan, päätin kuitenkin tehdä toisen piristykseksi sairastuneelle ystävälleni.  Otin viikon mittaiselle vierailulle tarvikkeet mukaan ja nousin lentokoneeseen riisipaperivalaisin kainalossa ja höyhenet käsilaukussa. Loman aikana sitten puuhastelin lampun valmiiksi sängyn äärellä jutustellen. Ystävälleni tein täysin valkoisen lampun omastani poiketen. Sen verran ensimmäisestä kerrasta olin oppinut, että tällä kertaa selvisin yhdellä ainoalla palovammalla!

 

 Mitä muutakaan kaksi ystävysten höyhenlamppua lopuksi vaatisi, kuin höyhenmaitokahvit suklaakonvehteineen! NAM!
Ja eihän se ole postaus eikä mikään ilman ompeluun liittyvää juttua! Tällä kertaa aiheella kaksin aina kaunihimpi.


  KimpsuliKampsuli arpoo yhdessä KatiK design (koot.fi) kanssa kangaspaketin, Voittopotti sisältää 120cm unelmapehmeää Peppercorns -trikoota ( 95% puuvillaa, 5% elastaania) ja 45cm siihen sointuvaa oranssia resoria. Ihanan pirteä kuosi sopii yhtä mainiosti aikuisen kuin lapsenkin vaatetukseen. Itse inspiroiduin kuosista kovasti ja mietteissä on jo vaikka ja mitä!

Arvonta on tarkoitettu blogini lukijoille. Lukijaksi voit liittyä myös arvonnan aikana. Arvontaan voi osallistua 10.12.-19.12.15  välisenä aikana kommentoimalla postausta. Tällä kertaa ystäväteemaan liittyen kertomalla, mikä sana kuvaa parhaiten juuri sinun tärkeintä ystävääsi. Voittomahdollisuutesi triplaat jakamalla postauksen omalla sivullasi. Silloin osallistut arvontaan kolmella arvalla!

Voittajan julkistan blogissani su 20.12. Mikäli saan yhteyden voittajaan nopeasti, saattaa paketti ennättää onnekkaalle jo ennen joulua!

Ja on kangasta paketissa sen verran, että saattaahan siitä riittää vaikka kaverille kanssa!


ONNEA ARVONTAAN!


ARVONTA SUORITETTU. TÄLLÄ KERTAA ONNI SUOSI SINUA HANNA MI!! Viestiä lähetetty 20.12. klo .10.00
.
.

27 kommenttia:

 1. Mukana :) luulin olleeni lo lukija, enkä ollutkaan. Mutta nyt sitten liityin oikeastikin :D
  Parhainta ystävää kuvaa parhaiten se, että vaikka kuin paljon oliai aikaa välissä, homma jatkuu siitä, mihin viimeksi jäi ❤❤ sanaa en siihen keksi. Olemisen helppous? (Siinä jo 2 sanaa :D)

  VastaaPoista
 2. Wow! Upeat lamput olet tehnyt!
  Hyvää ystävää voisi kuvailla monillakin kauniilla sanoilla, mutta ekaksi tuli mieleen luotettava <3 :)

  VastaaPoista
 3. Onpahan ollut lampuissa hommaa! :O
  Mukaan arvontaan yhdellä arvalla. Ystävääni kuvaa aika monikin sana, onko ihan pakko valita yksi? :D No jos yritän.. Tärkeä!

  VastaaPoista
 4. Mukana! <3 Ystävääni kuvaa sana pelastaja (arjen ankeudesta) :)

  VastaaPoista
 5. mukana!Ystävväni kuvaavaa sanaa miettiessäni ensimmäisenä mieleen sielunsisko..sattumalta tapasimme muutama vuosi sitten ja olemme niin samankaltaisia luonteeltamme ja meitä yhdistää samankaltainen elämäntarina jopa

  VastaaPoista
 6. Mukana. Vaikka olenkin niin epäonninen ihminen, ettei minulla parasta ystävää ole. Vielä. Kohta toivottavasti on ja sitten voin kuvailla häntä sanalla karvainen :3

  VastaaPoista
 7. Oih, ihana kuosi, sopisi mainiosti kuvaamaan ystävääni :-)

  VastaaPoista
 8. Kerrassaan upea lamppu. Ihanaa, että teit ystävälle myös. Paras ystäväni asuu kaukana rapakon takana, mutta ystävyys on silti kestänyt. Kaukana taitaa kuvata häntä parhaiten <3
  3 arvalla mukana.

  VastaaPoista
 9. Mukana. Ystävääni kuvailisin sanalla... En kyllä yhtä sanaa pelkästään keksi. Ihana ja ajatteleva. Lisäksi kuuntelija. <3

  VastaaPoista
 10. Mukana. Ystävääni kuvailisin sanalla... En kyllä yhtä sanaa pelkästään keksi. Ihana ja ajatteleva. Lisäksi kuuntelija. <3

  VastaaPoista
 11. Ystäväni on voimavarani<3
  Kolmella arvalla mukana.

  VastaaPoista
 12. Mahtava lamppu, kertakaikkisesti! Ystävyyttä kun aloin ajattelemaan niin mieleeni tuli eräs laulu joka on aika kuvaava,
  "Minun ystäväni on kuin villasukka, joka talvella lämmittää.
  Minun ystäväni on kuin niitynkukka, joka saa minut hymyilemään."
  Ystäviä on paljon, parasta en edes voi nimetä kun kaikki on niin ihania.

  VastaaPoista
 13. Voi, miten ihanan pörheä lampusta tuli!
  Minun ystäväni kaksinkertaistaa iloni ja puolittaa suruni.

  VastaaPoista
 14. Minun paras ystäväni on sellainen joka auttaa jaksamaan päivästä toiseen, kun muuten tuntuisi ettei jaksa. Samoin hän myös auttaa kaksinkertaistamaan ilon silloin kun sitä on :)

  VastaaPoista
 15. Upeat lamput! Wau! Ystäväni on tukeni ja turvani kaikessa ❤ .

  VastaaPoista
 16. Kyllä on lampussa kärsivällisyys palkittu! Upea!
  En osaa kyllä valita parasta ystävää, mutta tärkeänä juuri nyt pidän avoimuutta. Sitä, ettei tarvitse miettiä, mitä se nyt tarkoitti. Kun noin sanoi,vaan voi luottaa siihen, että ystävä sanoo, jos joku vaivaa.

  VastaaPoista
 17. Kyllä on lampussa kärsivällisyys palkittu! Upea!
  En osaa kyllä valita parasta ystävää, mutta tärkeänä juuri nyt pidän avoimuutta. Sitä, ettei tarvitse miettiä, mitä se nyt tarkoitti. Kun noin sanoi,vaan voi luottaa siihen, että ystävä sanoo, jos joku vaivaa.

  VastaaPoista
 18. Ihania höyhen juttuja ja ystävää kuvaa sana sisukas ja huolisyöppö. 😊

  VastaaPoista
 19. Ihan mahtava lamppu,kerrassaan upea!
  Hmm mikä kuvaa parasta ystävääni...muistot-entiset ja tulevat:)
  Mukana kahdella arvalla amto@suomi24.fi

  VastaaPoista
 20. Ihana lamppu! Minulla tarvikkeet odottavat että muotoutuisivat lampuksi, ehkä sitten joskus. Ihanat ystävät ovat timanttia! (Ja saa olla myös se sana :) )

  VastaaPoista
 21. Upea lamppu ja ihana teko ystävälle! <3 Mukana myös arvonnassa kahdella arvalla!

  VastaaPoista
 22. Mukana, hyvä yståväni asuu kaukana ja nähdään harvoib. Mutta aina kun nähdään tuntuu kuin viime näkemisestä ei olisi kauaa, jatkuu siitä mihin viimeksi jäätii. Ystävyyttä kuvaa ehkä sana luotettava ystävä on luotettava kanssaan voi jakaa ilot ja surut, häneen voi luottaa

  VastaaPoista
 23. Mukana, hyvä yståväni asuu kaukana ja nähdään harvoib. Mutta aina kun nähdään tuntuu kuin viime näkemisestä ei olisi kauaa, jatkuu siitä mihin viimeksi jäätii. Ystävyyttä kuvaa ehkä sana luotettava ystävä on luotettava kanssaan voi jakaa ilot ja surut, häneen voi luottaa

  VastaaPoista
 24. Kaunis lamppu!
  Ystävääni kuvaa sana kupliva (iloa ja ideoita) :)

  VastaaPoista
 25. Kauni lamppu ja ihana kuosi kankaassa. Mukana kahdella arvalla! Ystävääni kuvaisin sanalla puhelias ;-)

  VastaaPoista
 26. Ihanat! :) Liityin lukijaksi eli arvontaan mukaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja paras ystäväni läsnä, kuuntelee, on luotettava ja jakaa kanssani elon ilot ja surut ♡

   Poista