tiistai 1. maaliskuuta 2016

Multimekko


Maaliskuu, virallinen kevät on alkanut!


 Nyt mä olen jotenkin tosi innoissani. Kauan on ollut kadoksissa oikeasti innostava kuosi sekä kaavakokeilu ja nyt ne on tässä! Jonkin aikaa olen jo haaveillut tekeväni tälläisen wrap-mekon, (niin kuin kaikki muutkin! ). Kaavamuokkaukseenkin törmäsin jollakin nettisivulla tai jonkun blogissa,  mutta nyt kun toteutuksen aika tuli, niin en löytänytkään sitä enää mistään. No ei se mitään, jonkinlainen muistikuva oli kuitenkin jäänyt mieleen.  Mekontekoa on hidastanut myös se, etten ole oikein keksinyt mistä kankaasta sen toteuttaisin. Nyt kun kaimani KatiK designilla  tuli myyntiin tämä kesäpäivä trikoo, niin ongelma oli ratkaistu. Kuolasin nimittäin kyseistä kuosia jo viime kesänä, mutta silloin se oli  juostamattomana ja  muistaakseni pellavana. Vaikka voimakaskuvioiset tai -väriset kankaat eivät enää välttämättä ole ykkösvaihtoehtojani, niin tässä on kyllä jotakin!


 Mekon etu-ja takapuoli ovat malliltaan identtiset, joten se istuu päälle kumminpäin tahansa. Ajatuksena tässä olikin saada mahdollisimman moni-ilmeinen vaate. Musta osa on hyvin laskeutuvaa viskoositrikoota ja aavistuksen kiiltäväpintaisena se antaa mekolle vähän juhlavuutta. Se myös laskostuu  nätisti erityisesti toimiessaan etuosana. Kesäpäivä trikoo on puolestaan ihanan kevyttä ja superjoustavaa puuvillaelastaania. Tuntumaltaan todella lähellä viskoosia, joten kankaat toimivat oikein hyvin yhdessä. Multimekko  on lyhythihainen. Ensimmäisissä kuvissa se on esiteltynä talviversiona yhdistettynä pitkähihaiseen trikoopaitaan.
Tässä talviversioita:
Ja tässä sitten ne kesäversiot! Kuvasarja erilaisista versioista:


 Ja tokihan mekon voi jättää myös rennosti auki. Solmin vain kietaisunauhat huolettomasti sivuille roikkumaan.
Voisin suorastaan kiljua riemusta!
Tässä vielä karkea kuva omasta muokkauksestani. Tämä siis sovellettavissa jostain itselleen sopivasta paita-tai mekkomallista. Oma olka-helmamittani on n.100cm, joten metri täysleveää (160cm) kangasta riittää hyvin  Oma mekkoni on sen verran tilava, että samoilla mitoilla voisin toteuttaa sen myös joustamattomasta kankaasta ilman vetoketjun kanssa taistelemista. Näitä ehdottomasti lisää!!!!

6 kommenttia:

 1. Mullakin olis haaveena testata tämä malli! Tosi kivalta näyttää :)

  VastaaPoista
 2. Mekosta tuli heti mieleen Desigualin vaatteet:) Upea mekko kerta kaikkiaan! Itse en olisi ehkä osannut noin värikästä kangasta valita, mutta toimii täydellisesti mustaan yhdistettynä!

  VastaaPoista
 3. Minullakin tuli Desigual mieleen tästä mekosta. Huikean hieno ja erityisesti tuo monikäyttöisyys on kiehtovaa.

  VastaaPoista
 4. Kylläpä on moni-ilmeinen mekko! Todella raikas ja kesäinen, riippuen tietysti aina miten päin on päällä! Monikäyttöinen ja ehdottomasti kokeilemisen arvoinen juttu! Kiitos kaavakuvasta, josko kokeilisi itsekin.

  VastaaPoista