perjantai 22. heinäkuuta 2016

Pyryharakka

 Makoilin tuossa pari päivää sitten trampoliinissa sinisen taivaan alla, kun tosi läheltä lensi musta lintu yli. Näytti sen hetken hienolta kirkasta taivasta vasten. Hetken kuluttua mieleen tuli kaapissa lojuvat kankaat ja sieltä erityisesti tämä pyryharakka ja EK:sta hankittu turkoosi trikoo. Siltä makuulta lähdin välittömästi taas vähän huristelemaan täysin loppuunajetulla Singerin prutkullani      ( Ja kohta mä hankin  ihan oikeesti uuden ja paremman!!)
 Tuon harakkaprintin  korkeus ei riittänyt  itselleni sellaisenaan  ja se onkin yksi syy, miksi kyseinen kangas on roikkunut kaapissa. Samoin tuo hieman mosaiikkikuvioinen EK:n trikoo ( jota ostohetkellä oli ihan pakko saada!) on jäänyt vaille sen suurempaa huomiota. No nyt nämä kaksi unohdettua löysivät toisensa.
 Kaava on taas uusi kokeilu/sovellus kaikista mahdollisista paitakokeiluistani. Taakse tein vähän pidemman pyöristetyn helman. Tuo pyöristys on itse asiassa jatkopala, joka on lisätty vasta lopuksi, koska paidasta tuli ensin liian lyhyt ( ei voinut käyttää trikoiden kanssa). Ja tuo helmalärpäke on itse asiassa se pala, jonka etukappaleesta leikkasin pois tuosta kahden kankaan kaarevasta yhtymäkohdasta. Hyötykäyttöä siis joka kangaspalalle.
 Tästä tuli kiva ja pirteä kotipaita. Ainakin se on kovin erilainen kuin muut kesäpaitani ja vaihtelu ehdottomasti virkistää. Ja tulipahan taas muotuiltua uusi käyttökelpoinen paitamalli :)

1 kommentti: