maanantai 5. elokuuta 2013

Nappilista

Nappilistan ohje minun tyyliin!

Yritän tehdä tähän nappilistan ompeluohjeen. Korostan kuitenkin heti alkuun, että tämä on vain oma versioni ja saattaa olla kaukana oikeasta "teknisestä" toteuttamisesta ! Nappilistan kuuluu ilmeisesti olla sukupuolen mukaan joko oikealla tai vasemalla, mutta itse kannatan unisex-linjaa!
Aluksi silitin kaksipuolisen liimaharson sekä etukappaleen keskiosaan, että tuleviin nappilistoihin. Toinen nappilistasuikaleista on puolet leveämpi kuin toinen. Pituus määräytyy sen mukaan, kuin pitkän napituksen haluaa tehdä (+ 2cm extraa).
Kapeamman suikaleen avulla etsin halkion paikan. Koska halusin nappien tulevan etukappaleen keskelle, leikkasin kankaan auki kaula-aukosta  n 3cm ( tulevan nappilistan leveyden verran)  keskiviivan toiselta puolelta. Silmämääräisesti hahmottelin tulevien neppareiden paikat, että ne osuvat  varmasti keskelle etukappaletta.
Saumuroin kapeamman suikaleen lyhyen ja pitkän sivun.
Seuraavaksi ompelin suoralla ompeleella suikaleen kiinni halkion reunaan oikeat puolet vastakkain.
Käänsin kappaleen nurjalle puolelle ja silitin kiinni.
Sitten ompelin vielä taitteen kiinni sisäreunasta suoralla ompeleella.
Nyt on nappilistan pääliosa valmis.
Seuraavaksi taittelin leveämmän suikaleen nurjat puolet vastakkain ja silitin. Liimaharso kankaan välissä antaa napakkuutta kiinnitettäville neppareille,
Ompelin näin saadun kaksinkertaisen suikaleen  halkion toiseen reunaan kiinni ja käänsin loppupään työn nurjalle puolelle.
Työ nayttää tältä.
Asettelin nappilistan kohdilleen ja ompelin suoralla ompeleella nappilistan "pohjan" kiinni  paikoilleen.
Siistin yläreunan leikkaamalla kaula-aukon mukaisesti.
Pääntie on hyvä kantata ennen neppareiden kiinnitystä!
Toivottavasti sai jotakin selkoa!4 kommenttia:

  1. Kiitos ohjeesta! En ole vielä koskaan uskaltanut yrittää nappilistan tekoa, mutta nyt ehkä voisin. :) (Uusi lukija ilmoittautuu!)

    VastaaPoista
  2. Kuin myös kiitos ohjeesta. Olen jo jonkin aikaa harkinnut nappilistan tekoa ja nyt löysin siihen hyvät ohjeet.

    VastaaPoista